11 mars 2022
19:00

Gripenbergs BK

Referat: Bälaryds IK - Gripenbergs BK

Vi fick bästa tänkbara start på gruppspelet i årets omgång av Toyota Cup. I den inledande gruppspelsmatchen besegrade vi Gripenbergs BK med 2-0 (0-0) på Bredstorps konstgräs i Tranås. Trots den lite kyliga kvällen så var det en del folk som valt att denna kväll definiera fredagsmys som livefotboll. Uppskattningsvis ett 50-tal personer hade bänkat sig för att se matchen och de fick se em match som vi till slut vann fullt rättvist sett till hela matchen. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och rullade då boll stundtals så det stod härliga till och skapade ett antal helvassa lägen. Johan Pauli stred emellertid tappert mellan stolparna i GBK:s mål och hade dessutom hjälp av stolpe och ribba vid ett par tillfällen samt att bollen rensades undan på mållinjen av en lagkamrat vid ett tillfälle. Vi borde absolut satt ett par tre bollar redan i första halvlek och absolut är det så att vi behöver förbättra effektiviteten. Vi brände en hel del fina lägen även mot Ekenässjön i matchen innan denna. Sen är det såklart positivt i sig att vi har förmåga att skapa chanser. I eder man vid tangenternas anteckningsblock finns sex styck 100 %-iga chanser noterade. Dessutom hade vi ett gäng halvchanser utöver det. Självklart måste vi sätta åtminstone ett par bollar då om man nu ska kosta på sig att gnälla lite när det ändå blev seger till slut. GBK stack upp i några farliga framstötar även de men tveklöst var det Pauli som fick jobba absolut hårdast av planens båda målvakter och om man vill använda sig av boxningstermer så vann vi första halvlek klart på poäng.

Andra halvlek blev sedan lite annorlunda i sion karaktär. GBK höjde sig ett antal procent och vi tappade ett antal procent i spelkvalitet och matchbilden jämnade ut sig. Vår målis Alexander Josefsson fick mer att göra och svarade för ett par fina ingripanden när det som bäst behövdes. Spelet fick mer prägel av kamp och ställningskrig och när matchklockan tickade in på slutkvarten så stod det fortfarande 0-0. Men det var vi som till slut skulle få bryta måltorkan och det skedde i minut 77 då Mudhar Zain serverade en fin djupledsboll till Mihael Soldan som i bästa Mohammed Salah-stil trampade in i straffområdet och avslutade kliniskt fram till 1-0. Ett riktigt gott mål och på nåt sätt gick det inte att få bort känslan att vi där vi fick lite retroaktiv utdelning från första halvlek. GBK inledde sedan såklart kvitteringsjakten men vi stod emot bra och den där riktigt heta kvitteringschansen lyckades de aldrig få till. Istället kunde vi definitivt avgöra med ett par minuter kvar. I 88:e minuten blev Theo Jarl fälld i straffområdet. Straffen var odiskutabel och den gode Theo tog hand om den själv och trycke in bollen distiknkt bakom en chanslös Pauli fram till 2-0 som också blev slutresultatet.

Hela laget får plus för en bra genomförd match. Härnäst väntar bortamatch mot Solberga på Skogsvallen i Nässjö nästa lördag kl 12.00. Niu ska vi träna bra i veckan och se till att komma så bra förberedda som möjligt till den matchen. Då står tre nya poäng på spel som vi såklart är sugna på. Men det lär ju även Solberga vara.